Příprava: 25 minut, Náročnost: 3, Cena: 48 Kč
Máte chuť na něco delikátního a časově nenáročného? Neváhejte a rozhodně se pusťte do vaječného ragú s tuňákem. Toto hlavní jídlo rozhodně svojí chutí potěší a s přílohou příjemně zasytí.
Suroviny:
6 vajec
2 menší cibule
3 lžíce oleje
3 lžíce hladké mouky
0,4 l mléka
0,4 l masový vývaru
zelená petrželka a čerstvý kopr
80 – 100g tuňáka ve vlastní šťávě
sůl, bílý pepř
Postup:
Uvaříme si vejce natvrdo (8 – 10 minut), necháme vychladnout, oloupeme. Později nakrájíme.
Na oleji si orestujeme na drobno nakrájenou cibulku, zasypeme moukou, necháme zpěnit a přilijeme mléko a masový vývar. Vyšleháme do hladké omáčky. Povaříme ji zhruba ještě 5 minut.
Tuňáka rozebereme na malé kousky, pokud nemáme drcený a s na kousky nakrájenými vejci dáme do omáčky. Přidáme nasekanou pažitku, čerosolíme a opepříme. Při přihřívání mícháme velmi opatrně. Podáváme s tmavým pečivem vařenými brambory či bramborovou kaší.