Příprava: 30 minut, Náročnost: 3, Cena: 78 Kč
Vaječná tlačenka je vynikajícím pohoštěním pro nejrůznější akce a večírky. Můžete si její chuť volně obměňovat, takže z jednoho receptu může vyjít nebývalé množství chutí: pikantní, jemnější či vegetariánská.
Suroviny:
5 vajec uvařených na tvrdo
200 g měkkého salámu
2 kyselé okurky
1 cibule
1 sklenička sterilovaná pikantní zeleniny i s nálevem
200 g majonézy
1 želatina na vaječnou tlačenku
Postup:
Slijeme nálev ze sterilované zeleniny a dáme stranou. Veškerou zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Osolíme, opepříme a přidáme majonézu (majolku).
Želatinu připravíme dle návodu – použijeme nálev ze sterilované zeleniny a necháme vychladnout, přilijeme k ostatním surovinám a zamícháme.
Dáme do srnčího hřbetu, do kterého jsme si předem dáli potravinářskou fólii a necháme minimálně 3 hodiny tuhnout v ledničce. Lépe však do druhého dne. Podáváme nakrájené na plátky jako svačinku s bílým pečivem..