Suroviny:
1 drobně nakrájená jarní cibulka
1 řapíkatý celer nadrobno
2 nakrájené sterilované okurky
1 menší mrkev na kostičky
40 g hrášku (mražený či sterilovaný)
½ nakrájené červené papriky
1 nadrobno nakrájená chilli paprička
2 lžíce nasekané petrželové natě
2 lžíce plnotučné hořčice
½ lžičky saturejky
½ lžičky kurkumy
špetka tymiánu
½ lžičky hořčičných semínek
sůl pepř
2 lžíce vinného octa
20 g želatiny
250 g majonézy
6 nakrájených vajec
200 g šunky (na kostičky)
Postup:
1. Na pánvi si zahřejeme ocet, přidáme nakrájenou cibulku, mrkev, celer, papriku a chilli papričku, povaříme za mírné teploty, až nám zelenina změkne. Přidáme nakrájené okurky, hrášek, vše promícháme a dáme do větší mísy.
Do zeleniny vmícháme hořčici, majonézu, saturejku, tymián, kurkumu, hořčičné semínko, nakrájená vejce a šunku.
2. V malém kastrůlku přivedeme k varu 150 ml vody, odstavíme, přimícháme postupně želatinu, pak ještě přidáme 100 ml studené vody, promícháme a vlijeme do směsi.Ochutíme solí a pepřem a vlijeme směs do formy tvaru hřbetu.
Dáme do ledničky na 2 hodiny vychladit, vyklopíme a krájíme.
Extratip: Pro zvýraznění chuti můžeme místo vody dát masový bujón.