Zkoušeli jste ji už někdy připravit podle mistrů šéfkuchařů?
Suroviny:
3 vejce
100 g mozzarelly
čerstvý špenát nebo bazalka
2 stroužky česneku
1 dl plnotučného mléka
rostlinný olej
sůl, pepř
Postup:
V pánvi si rozpalte přibližně 1,5 litru rostlinného oleje. V misce vyšlehejte vejce s mlékem. Osolte je a opepřete. Nechte na pánvi rozvonět na plátky nakrájený česnek. Nyní vylijte našlehaná vejce do pánve a nechte je „roztáhnout“ po celém obvodu pánve.
Zhruba po dvou minutách přidejte natrhanou mozzarellu. Po další půlminutě přidejte nasekané špenátové nebo bazalkové listy. Pánev přiklopte a stáhněte ji z plotýnky. Během další minuty se povrch omelety zatáhne a uvnitř bude krásně nadýchaná.
Recept vypadá dobře, ale 1,5 litre oleje? To je typo, ne? obvykle dávám jenom trošku oleje na omeletu. Jinak super, musím zkusit.
Pokoušela jsem se tohle udělat už minule, ale nejak mi to neslo. Ten česnek tam dáváte celej nebo nakrajenej?
Ahoj, zni to super! Ale nemám doma mozzarellu, myslíte, že to jde i s obyčejným sýrem? Díky za tip.
Vazne 1,5 litre oleje? To musí bejt nějaký omyl, ne? Jinak recept zni dobre, urcite vyskusam.