Na pokrm se hodí treska, okoun, ale i pangas. Bylinky kombinujte dle chuti. Jako příloha přijde vhod bramborová kaše, ale kdo rád vyšší sytost, může podávat i s houbovým rizotem.
Ingredience: 4 porce
● 4 porce ryby
● sůl, pepř
● 4 lžíce nasekaných bylinek
● 1 lžička nastrouhané citronové kůry
● 2 vejce
● 2 lžíce hladké mouky
● hladká mouka na obalování
● olej na smažení
● polníček na dozdobení
Postup:
Do misky vyklepněte vejce. Přidejte mouku a prošlehejte, aby nebyly v těstíčku hrudky. Přidejte bylinky, kůru, sůl a pepř. Vše promíchejte. Ryby osolte, opepřete a poprašte moukou. Pak je namáčejte v těstíčku a smažte na oleji dokřupava. Hotové ryby dávejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk.
Příprava: 50 min
Cena za 1 porci: 80 Kč