Jablko obsahuje třináct vitaminů a minerálních látek, které mají pro naše tělo blahodárný účinek. Jablko čistí, regeneruje i ochraňuje.
Možná to zní banálně, ale sama jistě víte, jak jsou vitaminy z ovoce zdraví prospěšné. Navíc obsahují i pro tělo nezbytnou vodu.
Ani dnes není proto nad přísloví našich prababiček, z nichž jedno praví, že když každý den pozřete jedno šťavnaté jablíčko, budete se těšit zdraví jako sluníčko!
Má vliv na cukr v krvi
Podle studií bylo zjištěno, že jablka dokážou snižovat hladinu krevního cukru, čímž vás mohou ochránit proti cukrovce druhého typu, tedy diabetu získanému nevhodnou stravou.
Mají totiž extrémně vysoký obsah vlákniny a ta při pravidelné konzumaci zlepšuje kontrolu nad obsahem krevní glukózy. Zároveň obsahují také antioxidanty, které zpomalují trávení cukrů.
Srdce v kondici
Proběhla jistá studie na zvířatech, kdy u nich konzumace jablek snížila celkovou hladinu cholesterolu v krvi. Pojídání tohoto ovoce tak nejspíš i člověku pomáhá k ochraně před srdečními chorobami.
Snižuje riziko rakoviny
Podle vědců konzumace jednoho jablka denně snižuje riziko vzniku rakoviny slinivky břišní až o 23 %.