Ve Švédsku se bez této pochoutky Vánoce neobejdou.
Ingredience:
300 g uzeného lososa
čerstvý kopr
1 citron
černý pepř na dochucení
2 lžíce dijonské hořčice
1 lžička medu
1 lžička bílého vinného octa
1 lžička olivového oleje
sůl a pepř
Postup:
V malé misce smíchejte dijonskou hořčici, med, vinný ocet, olivový olej, sůl a pepř.
Uzeného lososa rozložte na talíř nebo mísu. Pokud máte plátky, můžete je jemně nakrájet na menší kousky nebo rolovat, aby vypadaly elegantněji.
Každý plátek lososa okořeňte trochou čerstvě mletého pepře. Můžete také jemně pokapat šťávou z citronu.
Na talíř nebo mísu naaranžujte plátky uzeného lososa, přidejte k němu několik malých lžiček hořčicové omáčky, můžete ji dát i do mističek.
Ozdobte čerstvým koprem.
Tak tohle vypadá fakt skvěle, určitě to zkusím na Vánoce, i když nejsme ve Švédsku. Díky za recept!