Suroviny:
50 g čočky černé
2 ks uzené makrely
200 g brokolice
2 ks grapefruitu
1 granátové jablko
sůl
pepř mletý
dresink
3 lžíce grapefruitové šťávy
6 lžic olivového oleje
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce medu
sůl
pepř mletý
Postup:
Nejprve si připravte čočku a uvařte ji podle návodu na obalu. Makrely zbavte hlav, kolem páteře nařízněte, rozevřete a vyjměte celou páteř i zbylé kosti. Nezapomeňte stáhnout kůži. Získáte čisté filety, které nalámejte na větší kousky.
Divokou brokolici očistěte a 2–3 minuty povařte, sceďte a zchlaďte ledovou vodou.
Z grepů ostrým nožem okrájejte slupku a vyfiletujte je: postupně vykrojte jednotlivé dílky tak, abyste získali měsíčky grepu zcela bez slupek. Z části grepu, která zbude po vyfiletování, pak vymačkejte šťávu, použijete ji na dresink.
Granátové jablko rozkrojte a do velké mísy z něj vařečkou nebo polévkovou lžící vytlučte zrníčka. Všechny suroviny na zálivku dejte do misky, dobře promíchejte metličkou a vmíchejte do čočky.
Čočku rozdělte na talíře nebo do misek, přidejte kousky brokolice, ryby a grepu. Vše zasypte zrnky granátového jablka a dochuťte solí a pepřem.