Uchovat správně zeleninu a ovoce, aby vydrželo co nejdéle, je docela věda. Jak na to?
– Brambory uložte do suchých, větratelných sklepů bez možnosti působení přímého světla. Potřebují vzduch ze všech stran, neuzavírejte do plných beden.
– Kořenovou zeleninu očistěte a uložte do mělkých bedýnek s pískem nebo drcenou kůrou.
– Česnek sklízejte i s natí, nechte zaschnout na sluníčku a zavěste na zcela suché a chladné místo, bez možnosti provlhnutí.
– Uskladněné dýně se nesmí nikdy vzájemně dotýkat. Nejlépe je rozložit je na policích a nebo zavěsit v sítích
– K uskladnění se hodí jen zdravé a dobře vysušené vlašské ořechy. Vyloupaná jadérka je nejideálnější skladovat v uzavřené dóze v ledničce nebo mrazničce. Nevyloupané ořechy je možno skladovat v bedničce se suchým pískem.