Suroviny na 4 porce:
750 g kysaného zelí
600 g mletého masa (libový bůček napůl s hovězím)
sůl, pepř
1 lžíce mletého kmínu
120 g sádla
1 lžíce mleté sladké papriky
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce strouhanky
5 vajec
0,2 l mléka
2 cibule trocha vody na podlití
Postup:
Zelí povaříme s kmínem, scedíme a důkladně vymačkáme vodu. V kastrolu na sádle (nebo na slanině) osmahneme dozlatova drobně nakrájenou cibuli a vše vmícháme do zelí. Maso osolíme, opepříme a vmícháme do něj 2 vejce a mouku.
Lehce vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč pak naplníme vrstvou zelí, na ni poklademe maso a na ně pak další vrstvu zelí a v předehřáté troubě zapékáme asi 25 minut. Zbylá 3 vejce rozšleháme s mlékem a paprikou a asi 5 minut před dokončením pečení jimi zalijeme zelí v pekáči a dopečeme v troubě.Podáváme s vařenými brambory nebo houskovým knedlíkem! Trochu připomíná francouzské brambory bez brambor.