Tzatziky oceníte nejenom k pečenému masu, ale třeba také k obyčejné křupavé bagetce.
Suroviny:
1 velká salátová okurka
300 g jogurtu řeckého typu
3 lžíce čerstvého kopru
sůl, pepř
2 stroužky česneku
Postup:
Okurku oloupejte, pak nakrájejte na malé kostičky anebo ji nastrouhejte nahrubo.
Nastrouhanou nebo nakrájenou okurku osušte papírovými utěrkami a přendejte ji do větší misky.
Přidejte řecký jogurt a také tři lžíce čerstvého nasekaného kopru. Dobře promíchejte.
Nyní do tzatziky přidejte dva prolisované stroužky česneku.
Tzatziky dochuťte solí a pepřem dle vaší chuti.
Nechte tzatziky alespoň půl hodiny odležet v lednici.
Podávejte je ideálně s čerstvým křupavým pečivem.
Ahoy, super tip! Semkařka s technologiemi, ale už jsem fakt dlouho hledala něco novýho na přílohu k mým vegeburgerům. Tohle skusím, snad to nějakým zázrakem nedopadne jako moje pokusy s programováním 😅
no tak tohle vypadá fakt dobre, nikdy jsem si neudělala tzatziky doma, ale vaš recept mě fakt chyt, proč ne zkúsit, co? Navíc ráda experimentuju s jídlem 🙂
Díky za super recept! Už dlouho jsem hledala něco osvěžujícího k letnímu grilování a tohle tzatziky s čerstvou cibulkou zkusím hned tento víkend. Mám doma všechny ingredience, takže se do toho pustím.