Suroviny na těsto:  300 g mouky  ½ lžičky soli  240 g studeného másla  3 lžíce vody Na náplň:  100 g slaniny  5 kusů žlutých cibulí  sůl a pepř  2 lžíce čerstvého tymiánu  250 ml bílého vína  3 lžíce medu 1 vejce  2 lžíce zakysané smetany
Postup:  Máslo nakrájíme a dáme do mixéru.
Přidáme mouku a sůl a rozmixujeme. Směs vyklopíme, přidáme vodu a zpracujeme na hladké těsto. Zabalíme do fólie a na 30 minut dáme do lednice.  Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto rozválíme a vyložíme s ním formu o průměru 30 cm.
Dáme na 20 minut do lednice. Poté těsto zatížíme a pečeme 15 minut. Poté sundáme zatížení těsta a pečeme ještě 10 minut dozlatova.  Plátky slaniny opečeme na pánvi dokřupava a dáme stranou.
V pánvi necháme asi lžíci tuku ze slaniny, přidáme cibule, sůl, pepř a tymián a vaříme, dokud cibule nezměkne.
Přidáme víno a vaříme. Když se sníží objem vína asi na polovinu, přidáme med a nakrájené plátky slaniny.  Až se víno skoro celé vyvaří, odstavíme. Přidáme vejce a smetanu a promícháme.
Cibulovou směsí naplníme předpečené těsto a při teplotě 175 °C pečeme asi 30 minut.
.
 
					
				 
		 
		 
		 
		 
				 
			 
			 
			 
			 
				 
			 
			 
			 
			 
				 
			 
			 
			 
			 
				 
			 
			 
			 
			 
				 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					