Lahodný koláč s jemnou tvarohovou náplní se vám bude rozplývat na jazyku.
Suroviny
Na těsto – 400 g hladké mouky – 250 g másla – 150 g pískového cukru – 3 lžíce mléka – 1 žloutek – 30 g kakaa – 1 prášek do pečiva – tuk a mouka na formu
Na náplň – 700 g měkkého tvarohu – 2 žloutky – 3 bílky – 1 vanilkový cukr – 100 ml mléka – 220 g cukru
Postup
1. Mouku promněte prsty s povoleným máslem. Přidejte cukr, mléko, žloutek, kakao a prášek do pečiva a rychle vypracujte pevné hladké těsto. Dejte ho na hodinu odležet do lednice.
2. Tvaroh prošlehejte se žloutky, cukrem a mlékem. Do hmoty vmíchejte sníh z bílků.
3. Tři čtvrtina těsta nastrouhejte do vymazané a vysypané formy. Naneste tvarohovou náplň a na ni nastrouhejte zbytek těsta. 4. Pečte v troubě při 180 ºC asi 40 minut.