Suroviny:
200 g hladké mouky
80 g moučkového cukru
1 lžička prášku do pečiva
1 vejce
140 g rostlinného tuku
Na krém:
500 g měkkého tvarohu
150 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
1 vejce
2 lžíce vanilkového pudinku
300 g nejlépe čerstvých malin
Na zdobení:
70 g hrubé mouky
50 g krupicového cukru
50 g rostlinného tuku
200 ml smetany ke šlehání
maliny
Postup:
Mouku prosejte s cukrem a kypřicím práškem na vál. Do středu vyklepněte vejce a přidejte nakrájené máslo. Zpracujte těsto, které nechte v chladu 30 minut odležet. Těsto rozválejte na plát, kterým vyložte koláčovou formu o průměru 28 cm.
Vytvořte zvýšené okraje. Těsto propíchejte vidličkou, na povrch dejte pečicí papír, do kterého nasypte fazole (proto, aby se těsto nevzdouvalo). Předpékejte v předehřáté troubě při 200 °C asi 10 minut.
Tvaroh smíchejte s krupicovým i vanilkovým cukrem, vejcem a pudinkovým práškem. Z předpečeného korpusu odstraňte pečicí papír s fazolemi.
Potřete tvarohovou náplní, malinami a drobenkou z hrubé mouky, cukru a másla. Koláč dopékejte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Po upečení ozdobte ušlehanou šlehačkou a malinami.