Suroviny na 4–6 porcí:
● 500 g měkkého tvarohu
● 200 g rostlinného tuku
● 200 g moučkového cukru
● 2 žloutky ● 0,2 l mléka
● 1–2 lžíce želatiny
● 300 g jahod či jiného ovoce
● piškotový korpus o hmotnosti 200 g
● 3–4 lžíce rumu
Postup:
V hrnci ohřejeme mléko a přidáme želatinu. Promícháme a necháme vychladnout. Směs vlijeme do mixéru a spolu s tukem, tvarohem, cukrem a žloutky umixujeme dohladka. Dortovou formu opláchneme studenou vodou a vlijeme krém.
Do něj vložíme pokrájené jahody a přiklopíme korpusem. Zakapeme rumem. Dáme do ledničky na 4–5 hodin. Po ztuhnutí otočíme vzhůru nohama a korpusem dolů na servírovací talíř a hustě poklademe kousky jahod. Lze přizdobit šlehačkou.