Suroviny:
750 g nízkotučného tvarohu
3 vejce
100 g bílého jogurtu
50 g medu
50 g rozinek
2 lžíce rumu
1 lžíce citronové šťávy
kůra z 1 citronu
1 lžíce pudinkového prášku
špetka soli
Postup:
Rozinky namočte alespoň na hodinu do rumu, aby dobře nasákly jeho chuť. Dortovou formu vyložte ze všech stran pečicím papírem a pusťte se do přípravy tvarohové směsi.
V míse smíchejte tvaroh, jogurt, med, žloutky, pudinkový prášek a šťávu i kůru z citronu. V druhé míse vyšlehejte z bílků a špetky soli tuhý sníh a lehce jej pomocí gumové stěrky přimíchejte k tvarohovému základu.
Na závěr vmíchejte i rozinky včetně rumu, ve kterém byly naložené. Směs nalijte do dortové formy a její povrch uhlaďte stěrkou. Povrch zakryjte alobalem a dort vložte do trouby předehřáté na 160 °C.
Pečte ho asi 20 minut, poté odstraňte alobal a pokračujte v pečení ještě dalších 30 minut, dokud střed dortu nebude zcela pevný a jeho povrch lehce nazlátlý.
Po upečení nechte dort dokonale vychladnout ve formě a poté ho alespoň na 6 hodin přesuňte do lednice.
Tip!
Na kakaovou verzi stačí přimíchat do těsta 2 lžíce kakaa.
Recept vypadá moc dobře a navíc není ani složitý! Během víkendu zkusím upéct tento tvarohový dort.
Mmm, ráda bych ten dort ochutnala! Rozinky a rum určitě dodají skvělou chuť. Díky za recept!
Haha, to mi připomíná babiččiny dortíky! Asi to zkusím! Díky za inspiraci, miluji spojení tvarohu a rozinek.
Tvarohový dort s rozinkami zní jako skvělá volba pro zdravé mlsání. Určitě ho vyzkouším, díky jednoduchému receptu budu mít skvělý dezert během chvilky!