Vynikající tvarohovo-smetanový dort s mangem a ananasem můžete upéct i oslavenci.
Příprava: 55 minut + 12 hod chlazení
Náročnost: **
Cena za porci: 16 Kč
Suroviny na 10 porcí
Na těsto
– 3 vejce
– 3 lžíce horké vody
– 150 g krupicového cukru
– 100 ml řepkového oleje
– 4 vanilkové pudinky
Na krém
– 1 zralé mango
– 5 koleček kompotovaného ananasu
– 200 ml smetany ke šlehání
– 250 g měkkého tučného tvarohu
– 150 g mascarpone
– 3 vanilkové cukry
Postup
1. Vejce vyšlehejte s cukrem a horkou vodou. Přimíchejte pudinky a olej. Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy. Pečte 30 minut při 180 °C.
2. Vychladlý korpus překrojte, pokapejte šťávou z ananasu a potřete polovinou krému, který připravíte vyšleháním všech surovin. Na krém dejte kousky ovoce a přiklopte.
3. Zbytkem krému potřete dort a ozdobte ovocem. Dejte do lednice.