Netradiční koláč nešetří bohatou tvarohovou náplní. Je zdravý a chutná skvěle.
Příprava: 50 minut
Náročnost: **
Cena za porci: 18 Kč
Suroviny na 6 porcí
– 50 g másla
– 50 g polenty
– 50 g celozrnné pšeničné mouky
– ½ prášku do pečiva
– 70 g medu
– 450 g tvarohu
– 1 vejce
– 14 vypeckovaných švestek
– 1 lžička skořice
Postup
1. Změklé máslo utřete s medem. Přidejte polentu, mouku, prášek do pečiva.
2. Oddělte žloutek od bílku. Žloutek přidejte do těsta a bílek vyšlehejte. Do těsta vmíchejte tvaroh a sníh.
3. Těstem naplňte vymazanou formu a navrch rozložte švestky smíchané se skořicí. Pečte při 180 ºC asi 40 minut.