K snídani si klidně dopřejte něco sladkého, jde to i bez rafinovaného cukru. Tvarohové lívance vám mohou vykouzlit pohodové ráno a úsměv na spokojené tváři.
Potřebujete:
✿ 200 g polotučného tvarohu
✿ 30 g ovesné mouky
✿ 1 vejce
✿ špetku kypřicího prášku do pečiva
✿ 8 g arašídového másla
✿ 10 g čekankového sirupu
✿ pár mandlí nebo ořechů
1. Tvaroh dejte do mísy, přidejte vejce, ovesnou mouku a špetku prášku do pečiva a dobře promíchejte, až vznikne hladké těsto.
2. Z těsta odebírejte naběračkou menší kousky a osmažte je nasucho na lívanečníku nebo na pánvi. Můžete je také dát na plech vyložený pečicím papírem a upéct v troubě dozlatova.
3. Hotové lívanečky nandejte na talíř a podávejte lehce pomazané arašídovým máslem, polité troškou čekankového sirupu a ozdobte je mandlemi nebo ořechy. Přidat můžete pár kousků ovoce.