Zralé jahody skvěle ozdobí dorty nebo krémové dezerty, ale můžeme je směle použít i do pečených moučníků. Vyzkoušejte naše osvědčené recepty!
Suroviny:
250 g tvarohu ve vaničce
200 g polohrubé mouky
sůl
1 vejce
20–30 jahod
225 g másla
moučkový cukr
1–2 kelímky zakysané smetany
Postup:
Měkký tvaroh, vejce, sůl, mouku a 100 g rozpuštěného másla smícháme a propracujeme do hladkého a vláčného těsta. Z něj vytvoříme váleček a nakrájíme ho na menší špalíčky. Každý špalíček prsty roztáhneme, doprostřed dáme jahodu a zabalíme kulatý knedlík.
Vaříme ve vroucí, osolené vodě 6 minut. Podáváme posypané moučkovým cukrem, zalité zbylým máslem a ozdobené zakysanou smetanou.
Náplně knedlíků můžeme samozřejmě obměňovat a zdobit také podle fantazie. Třeba meruňky, borůvky anebo švestky.