Domácí štóla s marcipánem by na vašem stole o Vánocích rozhodně neměla chybět.
Příprava: 70 minut
Náročnost: **
Cena za porci: 13 Kč
Suroviny na 16 porcí
– 500 g polohrubé mouky
– 100 g moučkového cukru
– 2 vejce
– 250 g rozinek
– 250 g měkkého tučného tvarohu
– 200 g drcených mandlí
– 125 g másla
– 1 hrnek vanilkového cukru
– 1 citron
– 150 ml rumu
– 10 ml mandlového aroma
– 1 prášek do pečiva
– 100 g marcipánu dovnitř štóly
– moučkový cukr a máslo na povrch
Postup
1. Máslo rozpusťte a přidejte všechny zbylé ingredience. Vymíchejte těsto.
2. Z těsta vyválejte placku, doprostřed položte marcipánové tyčky a přehněte. Pečte asi 60 minut při 200 ºC.
3. Ihned po upečení polijte máslem a nechte úplně vychladnout. Zabalte do alobalu a dejte na 14 dní do chladu. Před podáváním hustě pocukrujte.