Bábovka s ovocem a polevou je výborný moučník k odpolednímu čaji.
Suroviny na 12 porcí
Na těsto – 250 g měkkého tvarohu – 250 g cukru – 250 g polohrubé mouky – 3 vejce – 1 prášek do pečiva – 250 g Hery – 200 g borůvek – tuk a mouka na formu
Na polevu – 2 lžíce citronové šťávy – 150 g moučkového cukru – 2 lžíce vroucí vody
Postup
1. Cukr utřete s Herou. Přidejte žloutky a promíchejte. Přidejte tvaroh a opět zamíchejte. Vmíchejte mouku a prášek do pečiva. Zlehka přimíchejte sníh z bílků a nakonec borůvky.
2. Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy. Pečte při 160 ºC asi 45 minut.
3. Na polevu smíchejte cukr s vroucí vodou a citronovou šťávou. Vychladlou bábovku polijte polevou.