Na špejli připravované maso se spoustou bylinek a koření.
Ingredience na 6 porcí:
● 250 g mletého hovězího masa
● 250 g mletého vepřového masa (nebo 500 g mletého jehněčího)
● plná hrst nasekaných zelených bylinek (bazalka, máta, hladkolistá petržel, koriandr)
● 2 jarní cibulky
● 1 vejce
● 2 stroužky česneku
● 1/2 lžičky mletého kmínu
● 1/4 lžičky mletého pepře
● 1/4 lžičky muškátového oříšku
● olivový olej
Postup:
V míse promíchejte mleté maso s kořením. Důkladně ho mezi prsty promněte. Přidejte nasekané bylinky a nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a rozšlehané vajíčko. Troubu si předehřejte na 180 °C.
Připravenou masovou směsí, kterou si rozdělíte na 6 dílů, obalte špejle, každý kousek pevně přitlačte, uhlaďte dlaní navlhčenou vodou. Na závěr všech šest kebabů potřete olejem.
Kebaby vložte to vymazaného nebo pečicím papírem vyloženého pekáče, případně je můžete dát pod gril na mřížku. V tom případě si pod ně dejte plech na zachytávání odkapávajícího tuku.
Pečte cca 25 min při 180 °C. Podávejte s nakrájenou čerstvou zeleninou, zeleninovým salátem, s pečivem nebo hranolky. Ke kebabu se také hodí nejrůznější omáčky.
Příprava: 50 min
Cena za 1 porci: 32 Kč
Vypadá to moc pěkně. Musim přiznat, že s takovou kombinací koření a bylinek jsem ještě nevařila. Zkoušeli ste někdo udělat i s jehněčím? Přemýšlím, jaký by byl rozdíl v chuti.
Nádherný recept! Doporučuji všem, kteří milují experimentování s kořením a bylinkami. Výborně se to hodí na grilovací večer s přáteli.
Wau, to vypada fakt super, jen by mě zajímalo, jestli bych to zvládla udělat. Nejsem žádná kuchařka, ale ten recept vypadá dost lákavě. Asi to zkusím, díky za tip!
Tak tenhle recept jsem musela rovnou vyzkoušet! Vypadá super jednoduše a maso na špejli? To musi bejt fakt boží! Konečně něco novýho do mý kuchařky 🙂