Na přípravu tohoto typu tataráku potřebujete opravdu kvalitní tuňákové maso.
Suroviny:
200 g čerstvého tuňáka
4 lžíce másla
sůl, pepř
2 stroužky česneku
1 lžíce čerstvé nebo sušené petrželky
2 bagety
1 lžíce čerstvé pažitky
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce sójové omáčky
Postup:
Tuňáka nakrájejte na kostičky a v misce ho smíchejte se sójovou omáčkou, pepřem a olivovým olejem. Nechte ho zhruba jednu hodinu odležet v lednici. Mezitím si připravte bylinkové máslo.
Máslo ušlehejte společně se solí, dvěma stroužky česneku, petrželkou a pažitkou. Bylinkové máslo nechte v lednici tuhnout alespoň po dobu 30 minut.
Bagetku nakrájejte na silnější plátky a nasucho je orestujte na pánvi. Každý chlebíček poté potřete silnější vrstvou bylinkového másla a dozdobte marinovaným tuňákem. Nakonec můžete přidat čerstvé bylinky ze zahrádky.
K tuňákovi se hodí hlavně aromatický koriandr a pažitka.
Náš tip
K tuňáku přidejte ještě trochu rybí omáčky.