Zapečené sendviče jistě potěší milovníky tuňáka, ale hlavně méně zručné a začínající kuchaře a kuchařinky, protože na nich opravdu nic nezkazíte a chutnají výtečně.
Ingredience:
6 plátků toustového chleba
120 g tuňáka v oleji
1 cibule
3 lžíce majonézy
1 rajče S 75 g plátků 40% tvrdého sýra
30 g másla
sůl
pepř
Postup:
Slijte tuňáka a do čistého masa přidejte cibuli nakrájenou nadrobno, majonézu, lehce osolte, opepřete a vi dličkou dobře rozmíchejte.
Na suché pánvi opečte po obou stranách plátky chleba. Ty pak potřete rozehřátým máslem a naneste na ně tuňákovou směs, položte na ni na kolečka nakrájená rajčata a zasypejte je strouhaným sýrem.
Na plech si dejte pečicí papír a vyskládejte na něj chleby. Hned, jakmile se sýr roztaví, vyndejte je a přiklopte na sebe.
Můžete je ještě překrojit na trojúhelníky a podávejte nazdobené rukolou, polníčkem či jiným salátkem či bylinkami. Tousty skvěle chutnají zatepla i zastudena.
.