Tuňákový salát s opečenými bramborami a vařeným vejcem je lahůdka.
Suroviny:
3 velké brambory
350 g konzervovaného tuňáka
3 natvrdo uvařená vejce
4 lžíce hořčice
1 lžíce medu
olivový olej
15 cherry rajčátek
ledový salát
1 lžíce piniových oříšků
sůl, pepř
Postup:
Brambory si omyjte a nakrájejte na měsíčky. Osolte je, opepřete a potřete olejem. Dejte je péct do trouby na 30 minut na 185 °C.
Mezitím si uvařte vejce natvrdo.
Salát si nakrájejte na menší kousky a do něj rozdrobte tuňáka a přidejte rozpůlená rajčata.
Hořčici smíchejte s medem a lžicí olivového oleje.
Smíchejte salát s dresinkem. Přidejte rozpůlená vejce a opečené brambory.
Dochuťte solí, pepřem a oříšky.
Super, konečně něco jednoduchýho na přípravu a ještě zdravý. S medem v dresinku to musí bejt top!
Vypadá to na skvělou a nutričně vyváženou večeři. S takovými ingrediencemi to nemůže dopadnout špatně. Už se těším na vyzkoušení.
Zajímavá kombinace chutí, jsem zvědavá, jak bude dotvářet celkový dojem piniové oříšky. Děkuji za tento inspirativní recept.
Ach jo, zas něco zdravýho. Ale zkusim to, vypadá to celkem snadno a rychle. Díky za recept!