Suroviny:
1 lžíce olivového oleje
3 cibule 4 vejce
125 ml smetany
sůl a pepř
250 g listového těsta
1 konzerva tuňáka
2 hrsti rukoly
Postup:
Troubu předehřejeme na 200 °C. Olivový olej rozpálíme v pánvi s nepřilnavým povrchem, přidáme cibuli a opékáme ji dozlatova asi 6 minut. Ve větší misce našleháme vejce se smetanou, solí a pepřem.
Listové těsto rozválíme a vyložíme jím kulatou formu s odnímatelným dnem. Přesahující konce odřízneme a dno propícháme vidličkou. Tuňáka necháme okapat a rozdělíme ho na kousky. Spolu s opečenou cibulí a rukolou ho rozložíme na těsto.
Opatrně přelijeme vajíčkovou směsí a pečeme asi 20 minut, nebo dokud není koláč hotový. Podáváme ozdobené rukolou.