Konzerovaný tunák je velice vděčnou surovinou. Můžete jej použít nejen do pomazánek, ale klidně také do sendvičů, které můžete a nemusíte zapéct.
Ingredience:
1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
1 větší sladké rajče
jedna hrst čerstvé rukoly
4 plátky toustového chleba podle vaší chuti
4 lžičky hořčice
sůl a pepř podle chuti
kapka citronové šťávy
Postup:
Slijte šťávu z konzervy a tuňáka rozdrobte vidličkou.
Přidejte trochu pepře, případně kapku citronové šťávy.
Rajče nakrájejte na plátky.
Chléb můžete lehce opéct na pánvi nebo jej vložte na chvíli do toustovače.
Spodní plátek chleba namažte hořčicí a navrstvěte rukolu, pak rajčata a na to tuňáka.
Opepřete a přiklopte druhým plátkem chleba.
To je přesně ten recept, co potřebuju k svačině na cesty. Málo surovin a rychle hotové. Tuňák v toustu zní fakt skvěle!
No hele, tuňák a toustovej chleba – to se mi líbí! 😊 Už se těšim, jak ho vyzkoušim. Akorát rukolu bych dala asi víc.
Takový rychlý a chutný recept na sendvič využijí v hektických dnech. Navíc je zdravá a snadno dostupná surovina. Díky za tip!
Tuňák v toustovém chlebu je skvělý nápad! Zkusím to udělat s mojí rodinou na víkend. Určitě přidám svoje domácí fotky. 🙂