Trhané vepřové maso má svůj původ ve Spojených státech amerických a s barbeque omáčkou je vůbec nejlepší.
Ingredience:
600 g vepřové plece
3 stroužky česneku
1 červená cibule
BBQ omáčka
800 g brambor na hranolky
sůl, pepř
rostlinný olej
Postup:
Vepřovou plec vcelku si dobře osolte, opepřete a ze všech stran potřete BBQ omáčkou a prolisovaným česnekem. Plech si vystelte pečicím papírem a maso na něj umístěte. Přikryjte ho alobalem.
Pečte jej zakryté v troubě na 150 °C přibližně 4 hodiny, dokud nebude měkké, a pak ho natrhejte na vlákna.
Brambory nakrájejte na hranolky, pokapejte olejem, osolte, dobře promíchejte a pečte v troubě na 200 °C dozlatova. Anebo můžete hranolky osmažit klasicky v oleji. Dbejte však na to, aby byl olej čerstvý. Nepoužívejte starý olej, hranolky nebudou dobré.
Trhané maso podávejte na hranolcích, pokapané BBQ omáčkou, nebo podle chuti třeba s tatarskou omáčkou či majonézou.
Servírujte s najemno nakrájenou cibulkou.
Nikdy mě nenapadlo, jak snadné může být připravit trhané vepřové doma. V článku je super postup, těším se, až si to vyzkouším.
Trhané vepřový s hranolkama je bomba! S tatarkou nebo majonézou jsou hranolky skvělý nápad. Určitě to zkusím doma udělat.