Klasický hamburger vám nechutná? Pak vyzkoušejte trhané vepřové v housce.
Ingredience:
1,5 kg krkovice
3 lžíce hnědého cukru
2 lžičky uzené papriky
1 lžička římského kmínu
1 lžička sušeného česneku
sůl, pepř
2 lžíce oleje
1 červená cibule
300 ml černého piva
Na majonézu:
3 vajíčka
2 dcl rostlinného oleje
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička octa, sůl
Postup:
Rozehřejte si troubu na 200 °C. Smíchejte cukr, papriku, česnek, kmín, sůl a pepř. Kořením pořete maso a na oleji jej opečte.
Pak přendejte maso do pekáče, podlijte pivem a umístěte ho do trouby. Pečte tři hodiny.
Po upečení maso vidličkou jednoduše natrhejte a nalijte do něj zbytek výpeku.
Na pánvi si osmahněte na kolečka nakrájenou cibuli s cukrem, případně s medem, a nechte zkaramelizovat.
V misce si rozmíchejte žloutky, hořčici a trochu soli a mixujte. Po kapkách přidávejte olej. Mixujte, dokud směs nebude hladká. Pak přidejte trochu octa.
Nahřejte si housku, rozpulte ji a obě vnitřní strany potřete majonézou. Dovnitř naservírujte maso, zkaramelizovanou cibulku a ještě trochu majonézy.
Náš tip:
K trhanému masu se výborně hodí pikantní jalapeňos papričky, ale také kyselé okurky.