Už jste zkoušeli zapékat trhané kuřecí maso? Je opravdu výtečné!
Ingredience:
500 g brambor
350 g kuřecích prsou
100 g černých oliv
150 g sýra Grana Padano
200 ml smetany na vaření
1 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
sůl, pepř
sušené oregano
Postup:
Kuřecí prsa opečte na pánvi do zlatova, nechte vychladnout a „roztrhejte“ je vidličkou.
Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky a povařte 5–7 minut. Sceďte a nechte vychladnout.
Na pánvi osmahněte česnek, přilijte smetanu, přidejte oregano a povařte 3–4 minuty.
V zapékací misce vrstvěte brambory, kuřecí maso a nakrájené olivy a sýr. Pokapejte omáčkou a opakujte vrstvení.
Posypejte sýrem a pečte na 180 °C asi 20–25 minut.
Nemůžu se dočkat, až to uvařím! Tohle bude určitě skvělý oběd pro celou rodinu.
Mám ráda recepty, kde se využívá Grana Padano. Dodává jídlu výbornou chuť!
Kombinace kuřecího masa a oliv zní skvěle, určitě vyzkouším tuto delikatesu co nejdřív.
Vypadá to moc dobře, nikdy jsem takhle kuře nezkoušela zapéct! Určitě to zkusím, díky za inspiraci!