Dalším způsobem uchování ovoce je jeho naložení do alkoholu. Získáte tak chuťově vynikající likér, kterým určitě ohromíte přátele i rodinu.
Potřebujete:
✿ 600 g třešní / višní
✿ 600 g cukru krupice
✿ 1 l brandy
✿ 1 vanilkový lusk
1. Připravte si větší lahev s širším hrdlem, kterou důkladně omyjte a osušte. Dobře vyzrálé menší třešně nebo višně dobře omyjte a osušte. Můžete je vypeckovat, pustí tak více šťávy, ale můžete je nechat i nevypeckované.
2. Vložte ovoce do lahve a přes trychtýř přisypejte cukr smíchaný s vanilkou. Do likéru se případně hodí i citronová kůra, hřebíček, badyán, kombinace chutí je jen na vás. Nakonec vše zalijte brandy a uzavřete.
3. Lahev nechte stát na světlém a teplém místě po dobu 40 dní. Po skončení zrání můžete přelít třešňový či višňový likér do jiné lahve, ale můžete ho nechat v původní lahvi i s ovocem. Skladujte na tmavém chladném místě.
Už několik let dělám doma třešňový likér, ale váš recept mě nakopl zkusit něco novýho. Láká mě ta vanilka, to jsem ještě nezkoušela. Díky za inspiraci!
Jé, tohle zní jako perfektní projekt na léto. Zkoušela jsem už loni dělat něco podobnýho, ale nebylo to tak do detailu popsáno. Díky za tipy, už se těším, jaký to bude.
No tohle musim zkusit, vypadá to super jednoduche a ten vysledek musi bejt boži. Třešně mam doma užasne, takže ideálni projekt na víkend 🙂
Dělala sme s manželem podobny likér minulej rok, ale použili sme o něco mene cukru. Chut byla fantastická. Taky sme dali trochu citronové kůry, doporučuju vyzkoušet.
Týjo, tohle musí být bomba, jakmile najdu kvalitní třešně, rozhodně vyzkouším. Už se nemůžu dočkat, až se podělím o výsledek s kamarádkama na grilovačce.
Letos jsem se rozhodla zkusit tento recept na třešňový likér a musím říct, že výsledek je úžasný. Chuť je intenzivní a voní po létě. Díky za super tip!