Suroviny:
100 g hladké špaldové mouky
30 g medu
50 g másla
100 g rozmixovaných ovesných vloček
1 žloutek
voda
Krém:
250 g jemného tvarohu
200 g odpeckovaných třešní
15 g medu
20 g mletého máku
1 kus vaječného bílku
Drobenka:
40 g hladké špaldové mouky
10 g másla
15 g třtinového cukru
15 g ovesných vloček
Postup:
Všechny ingredience na korpus smícháme a ručně si vypracujeme těsto. Pokud je moc suché, nebojte se přidat trochu vody. Těsto namačkáme na dno kulaté formy (průměr 20 cm) s připraveným pečicím papírem. Propícháme vidličkou a dáme péct do trouby na 180 °C na 7–10 minut.
Tvaroh smícháme s mákem a medem. Z bílku vyšleháme sníh a opatrně vmícháme do tvarohové směsi. Nakonec přimícháme třešně, pokrájené na menší kousky. Náplň navrstvíme na korpus.
Ingredience na drobenku smícháme v misce, máslo by mělo být pokojové teploty. Posypeme jí vrch koláče a takto připravený dezert dáme péct na 170 °C přibližně na 35 minut.
Tip!
Kdo nemá rád mák, může na obměnu vyzkoušet drcené oříšky. Mandle, kešu nebo pistácie chutnají skvěle.