Jednoduchý a oblíbený moučník se šťavnatými třešněmi. Ty před použitím můžete, ale nemusíte vypeckovat.
Potřebujete:
✿ 2,5 hrnku polohrubé mouky
✿ 1 hrnek cukru krupice
✿ 3/4 hrnku rozpuštěného másla
✿ 3 vejce
✿ 1,5 hrnku mléka
✿ 1 kypřicí prášek
✿ kůru z 1/2 citronu
✿ špetku soli
✿ 2 hrnky třešní
✿ moučkový cukr
1. Vejce rozklepněte a celá vyšlehejte s máslem a mlékem, až vznikne světle žlutá nadýchaná pěna. V druhé míse smíchejte mouku, cukr, kypřicí prášek, citronovou kůru a sůl.
2. Do suché směsi opatrně přilijte vyšlehaná vejce s máslem a mlékem a zamíchejte, aby se obě dvě části dokonale propojily a těsto bylo bez hrudek.
Pak hotové těsto nalijte na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou nebo vyložený pečicím papírem.
3. Na povrch položte vypeckované okapané třešně a plech vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte cca 25 minut dozlatova. Hotovou bublaninu posypejte moučkovým cukrem.