Bublanina patří mezi nejoblíbenější letní moučníky a využijete do ní různé ovoce. Třešně můžete použít jak vcelku, tak vypeckované.
Potřebujete:
✿ 150 g polohrubé mouky
✿ 150 g hladké mouky
✿ 150 g cukru moučky
✿ 1 kypřicí prášek
✿ 80 g másla
✿ 200 ml smetany
✿ 3 vejce
✿ 1 vanilkový cukr
✿ 500 g třešní
1. Třešně zbavte stopek, omyjte je a nechte je buď vcelku okapat, nebo je vypeckujte a nechte okapat na sítku.
2. Máslo rozpusťte a smíchejte ho v míse s vejci, moučkovým a vanilkovým cukrem a smetanou. Mouky smíchejte s práškem do pečiva a přidejte je do mísy. Vypracujte hladké těsto.
3. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a poklaďte třešně. Pečte na 175 °C asi 20 minut. Hotovou bublaninu nechte vychladnout, posypejte moučkovým cukrem a podávejte.