Ryba v trojobalu je takový tuctový oběd, ale připravíme-li si tresku v pikantním obalu, budeme my, ale i ostatní strávníci opravdu nadšení.
Ingredience: 750 g nejlépe čerstvé tresky, 2 lžíce dijonské hořčice, 200 g hladké mouky, 2 vejce, 3 až 4 lžíce mléka, slunečnicový olej na smažení, sůl
Dip: 200 g zakysané smetany, nať koriandru, limetka
Postup: Tresku naporcujeme na zamýšlené porce, osolíme ji a necháme odpočinout. Smícháme dijonskou hořčici, vejce, hladkou mouku, mléko a vymícháme do hladkého řídkého těsta.
Jednotlivé porce ryby do něj postupně namáčíme a na mírném ohni je smažíme dozlatova. Dip si připravíme velice snadno. Zakysanou smetanu smícháme s jemně nasekaným koriandrem a ochutíme limetkovou šťávou a trochou soli. Necháme chvíli odstát.