Sezona chřestu je v plném proudu, proto by byla škoda si ho nepřipravit třeba s treskou.
Suroviny:
2–3 filety z tresky
svazek čerstvého zeleného či bílého chřestu
3 lžíce másla
1 smetana ke šlehání
1 stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje
pár kapek citronové šťávy
sůl, pepř
Postup:
Chřest důkladně omyjte, seřízněte jeho konce a v případě potřeby tvrdé stonky oloupejte. Zhruba 8 minut ho povařte ve vroucí vodě a pak prudce zchlaďte.
Nyní si v pánvi rozehřejte máslo a chřest osmahněte, osolte a opepřete podle chuti.
V jiné pánvi z obou stran osmažte tresku. V mixéru rozmixujte dva stonky chřestu společně se stroužkem česneku, solí, pepřem a smetanou.
Tresku podávejte na blanšírovaném chřestu přelitém jemnou smetanovou omáčkou a jemně zakápnutou citronovou šťávou. Dobrou chuť!
Náš tip
Při restování chřestu můžete do pánve přidat i nakrájenou slaninu.