Vepřové koleno je v našich končinách tradičních receptem. Inspirujte se i vy receptem Petra Rychlého a připravte ho na pivě a rozhodně nebudete litovat.
Ingredience: 1 vepřové koleno, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička oregano, 200 ml pivo, hořčice, křen, sůl
Postup: Koleno nasolíme a vetřeme do něj prolisovaný česnek.U kosti uděláme tenkým nožíkem dírku, do které dáme půl stroužku. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na kolečka a vyskládáme je na dno pekáče.
Zalijeme je polovinou piva a do něj vložíme koleno, které zlehka posypeme oreganem a dáme péct při 130°C na 2 hodiny.
Koleno podle potřeby podléváme a pečeme při 150°C 1,5 hodiny a na závěr přidáme teplotu na 200°C a pečeme půl hodiny, aby se udělala křupavá kůžička. Koleno podáváme s hořčicí, křenem a pečivem dle chuti.