Suroviny: 1kg brambor 50 g másla šálek horkého mléka 8 klasických britských párečků 1 malá červená cibule 2 lžíce lehkého olivového oleje 1 vanička hovězího vývaru nebo tzv. gravy 300 g čerstvých zelených fazolek
Postup: Nejdříve si oloupeme a nakrájíme brambory na kaši. Vložíme do vody, osolíme a vaříme doměkka. Poté slijeme vodu a silně zatřepeme hrncem, aby se rozpadly, a uchováme v teple.
Těsně před podáváním přidáme horké mléko, případně dochutíme solí a ještě vyšleháme.
Nakonec přidáme máslo a zakryjeme pokličkou. Rozehřejeme si troubu na 160 °C. Plechy vyložíme papírem na pečení, lehce pomažeme olejem a poklademe párečky. Pečeme je do zlatova, tedy asi 25 minut. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na čtvrtky.
Zkaramelizujeme ji v malém kastrůlku na lžíci olivového oleje asi 3 minuty. Přidáme koncentrovaný vývar, případně trochu vody a přivedeme k varu. Mezitím si očistíme fazolky a uvaříme je v horké solené vodě přibližně 7 minut.
Vodu slijeme. Servírujeme nejdříve připravenoukaši, poté navrch párečky a polijeme omáčkou..