Vláčná, nadýchaná mramorová bábovka je symbolem domácí pohody.
Příprava: 75 minut
Náročnost: **
Cena za porci: 12 Kč
Suroviny na 10 porcí
– 180 g másla
– 6 vajec
– 300 g krupicového cukru
– 250 ml vlažné smetany ke šlehání
– 1 vanilkový cukr
– 450 g polohrubé mouky
– 3 lžíce kakaa
– 1 prášek do pečiva
– tuk a hrubá mouka na formu
– moučkový cukr na posypání
Postup
1. Žloutky utřete s cukrem. Přidejte změklé máslo a smetanu. Dobře promíchejte. Zvlášť ušlehejte bílky s vanilkovým cukrem. Prosejte mouku s práškem do pečiva a vmíchejte ji do žloutkové pěny. Nakonec vmíchejte sníh.
2. Polovinu těsta vlijte do formy, do druhé poloviny vmíchejte kakao a zlehka vmíchejte do formy. Pečte asi 60 minut při 180 ºC.