Suroviny:
2 balíčky cukrářských piškotů
500 g mascarpone
kakao na posypání
80 ml silné kávy
80 ml amaretta
5 lžic cukru
5 vajec
Postup:
Žloutky vyšlehejte s cukrem do světlého krému a přimíchejte k nim mascarpone. Metlou vše dobře spojte, krém by měl být zcela hladký a bez hrudek. V jiné míse vyšlehejte z bílků tuhý sníh a gumovou stěrkou ho přimíchejte k sýrovému základu.
Pracujte opatrně, aby směs zůstala krásně nadýchaná. Kávu smíchejte s amarettem a krátce v ní namáčejte cukrářské piškoty. Skládejte je těsně vedle sebe do skleněné nebo porcelánové formy.
Jakmile budete mít její dno celé zakryté, naneste na něj třetinu krému a celý postup ještě jednou zopakujte.
Vrstvení zakončete poslední třetinou mascarpone. Poté nádobu s tiramisu vložte do lednice a nechte ji tam několik hodin, ideálně však přes noc, aby se všechny chutě dobře propojily a piškoty změkly. Před podáváním povrch tiramisu posypejte kvalitním kakaem.
Miluju tiramisu, akorát mám někdy problém s tim, jak docílit, aby se piškoty pořádně nasáknou. Podělte se prosím o tipy, jak to dělat správně.
Dokonalý recept na tiramisu! Vždycky mě fascinovalo, jak tak jednoduché ingredience mohou vytvořit tak dokonalý dezert. Určitě vyzkouším o víkendu!