Kdo chce v Anglii dobře jíst, musí třikrát denně snídat, pravil anglický dramatik W. S. Maugham. Jak ale na to?
Ingredience: na 1 porci
● 2 kvalitní vepřové klobásy
● 400 g bílých fazolí v rajčatové omáčce
● 2 vejce
● 4 plátky anglické slaniny
● 4 žampiony
● větvička cherry rajčátek
● olivový olej
● toustový chléb
Postup:
Fazole i s omáčkou vlijte do hrnce a na mírném plameni prohřejte. Klobásky opečte na pánvi či grilu. Zprudka opečte i slaninu, pak vyjměte a vsypte žampiony. Zprudka je orestujte, aby nestihly pustit vodu a nezačaly se dusit.
Vyjměte a vložte do pánve větvičku s rajčaty a zprudka pečte, jen aby rajčátka popraskala. V jiné pánvi připravte na másle a oleji volská oka tak, aby byl bílek pevný a žloutek stále trochu tekutý. Vejce osolte a opepřete. Podávejte s tousty.
Příprava: 30 min
Cena za 1 porci: 47 Kč