Kdo chce v Anglii dobře jíst, musí třikrát denně snídat, pravil anglický dramatik W. S. Maugham. Jak ale na to?
Ingredience na 2 porce:
● 4 kvalitní vepřové klobásky
● 400 g bílých fazolí v rajčatové omáčce
● 2 vejce
● 4 plátky anglické slaniny
● 4 žampiony
● větvička cherry rajčátek
● 100 g žampionů
● olivový olej
● toustový chléb
Postup:
Fazole vlijte i s omáčkou do hrnce a na mírném ohni prohřejte. Klobásky opečte na pánvi. Zprudka opečte slaninu, pak vyjměte a vsypte žampiony. Zprudka je orestujte, aby nestihly pustit vodu a nezačaly se dusit.
Vyjměte a vložte do pánve větvičku s rajčaty a taktéž zprudka pečte, jen aby popraskala. V jiné pánvi připravte na másle a oleji volská oka tak, aby byl bílek pevný a žloutek stále trochu tekutý. Vejce osolte a opepřete.
Příprava: 30 min
Cena za 1 porci: 47 Kč
Vždycky jsem chtěla vyzkoušet pravou anglickou snídani! Díky za recept, určitě to zkusím doma připravit o víkendu.
Teda ta anglická snídaňě vypadá skvěle! Ráda bych si to zkusila uvařit, ale ty fazole mě trošku straší. 😂