Šťavnaté kuře se špenátem je pikantní, lahodné a omáčku si zamilujete již při prvním soustě.
Suroviny:
250 g kuřecího masa (buď stehenních řízků, nebo například prsou)
3 lžíce másla
10 sušených rajčat
2 hrsti čerstvého špenátu
350 ml smetany ke šlehání
1 lžíce sladké papriky
100 g nastrouhaného sýru
hrst arašídů
sůl, pepř
Postup:
Maso očistěte, omyjte, vysušte a nakrájejte na větší kusy. Osolte jej a opepřete. Na pánvi si rozpusťte máslo a orestujte na něm maso.
Přidejte nakrájená sušená rajčata, klidně i s olejovým nálevem. Zhruba po deseti minutách zalijte pokrm smetanou ke šlehání a přidejte nastrouhaný sýr, například ementál nebo goudu.
Výborně pokrm chutná i s balkánským sýrem. Nechte smetanovou omáčku dobře provařit a pak ji ochuťte solí, pepřem a sladkou paprikou. A přidejte trochu parmazánu.
Zhruba tři minuty před podáváním přihoďte do pokrmu špenát, aby se jen lehce spařil. Na dozdobení pokrmu můžete přidat nasekané pražené arašídy, díky nimž bude jídlo naprosto výjimečné.
Jak chutná nejlépe?
Kuřecí maso se špenátem a sušenými rajčaty nejlépe chutná se špagetami. Vychutnat si ho ovšem můžete i s pečenými bramborami.