Každou tortillu můžete před plněním ještě potřít zakysanou smetanou.
Ingredience na 4 porce:
● 300 g libového hovězího masa
● 4 tortillové placky
● 2 červené papriky
● 200 g uvařených červených fazolí
● 1 cibule
● 60 g eidamu
● 200 g loupaných a krájených rajčat
● olej
● sůl
● pepř
Postup:
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a orestujeme na oleji. Přidáme na nudličky nakrájenou papriku, na půlměsíčky nakrájenou cibuli a chvíli opékáme.
Pak dáme do směsi uvařené fazole, drcená rajčata a dusíme tak dlouho, dokud směs nezhoustne. V troubě nebo na suché pánvi ohřejeme tortillovou placku, naplníme ji hotovou masovou směsí a zasypeme nastrouhaným sýrem. Srolujeme a podáváme.
Příprava: 50 min
Cena za 1 porci: 45 Kč
Jooo, tohle musim zkoušet! Vždycky si řikám, že chci něco nového do repertoiru a tortilly jsou vždycky hit. Možná bych k tomu ještě dala nějakou tu čerstvou koriandr, co vy na to?
z toho mám radost. vypadá to tak jednoduše a i na ceně není nic špatněho. určitě zkusim a možná přidam trošku více pepřu pro trochu větší šmrnc.
Musím říct, že tak jednoduchý a efektivní způsob, jak udělat večeři pro celou rodinu, jsem nečekala. Navíc cena za porci je více než přijatelná. Zkuste přidat trochu avokáda, je to perfektní kombinace!
Recept vypadá super! Už dlouho jsem chtěla vyzkoušet něco nového a tohle bude přesně ono. Zakysaná smetana musí být skvělá, to si pište!