Různé placky plněné pikantní zeleninovo-masovou směsí neodmyslitelně patří k jižanské kuchyni.
Suroviny na 4 porce – 500 g libového předního hovězího – 2 lžíce oleje – 1 cibule – 2 stroužky česneku – 1 lžíce směsi mexického koření – sůl, pepř – 80 g tvrdého sýra – sůl, pepř – 4 listy hlávkového salátu – 1 rajče – 4 kukuřičné tortilly
Postup
1. Hovězí maso vložte do kastrolu, zalijte studenou vodou, osolte a přiveďte k varu. Plamen stáhněte a nechte maso asi hodinu vařit. Po vychladnutí rozdělte hovězí na vlákna.
2. Ve větší pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm pokrájenou cibuli a rozdrcené stroužky česneku. Přidejte směs mexického koření, proužky masa a promíchejte. Krátce, asi dvě minuty, prohřejte. Přidejte nastrouhaný sýr a ochuťte solí a pepřem.
3. Tortilly ohřejte a pak na každou položte list hlávkového salátu, plátky rajčete, masovou směs, a zabalte.