Suroviny na 4 porce:
2 stroužky česneku
100 g parmazánu
300 ml smetany ke šlehání
1 snítka oregana
1 lžička olivového oleje
šťáva z 1 citronu
60 g másla
150 g žampionů
600 g tortellin
mletý pepř
muškátový oříšek
sůl
Postup:
Tortelliny uvaříme, scedíme a promícháme s olejem a odložíme. Žampiony očistíme, nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme máslo, žampiony na něm orestujeme a následně podusíme, až se odpaří přebytečná tekutina. Česnek oloupeme a přelisujeme k žampionům.
Ochutíme citronovou šťávou, muškátovým oříškem a zalijeme smetanou. Smetanovou omáčku necháme krátce povařit, okořeníme a osolíme. Vmícháme nastrouhaný parmazán a krátce prohřejeme. Nakonec přidáme do omáčky uvařené tortelliny a všechno dochutíme oreganem. Tortelliny se smetanovou omáčkou ihned podáváme.
.