Tortellini jsou plněné těstoviny. Na tento recept v obchodě vyberte ideálně tortellini s náplní z ricotty a špenátu, ale můžete vyzkoušet i jiné.
Ingredience:
400 g čerstvých tortellini s ricottou a špenátem (anebo s jinou náplní)
2 stroužky česneku
200 ml smetany na vaření
150 g najemno strouhaného parmazánu
olivový olej
sůl, pepř
muškátový oříšek
Postup:
Uvařte tortellini podle návodu na obalu.
Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte na plátky nakrájený česnek a lehce ho osmahněte.
Přilijte smetanu a dobře promíchejte. Přidejte přibližně dvě lžíce nastrouhaného parmazánu.
Ochuťte solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Nechte lehce povařit pod pokličkou.
Scezené tortellini promíchejte s ochuceným smetanovým přelivem.
Podávejte s parmazánem a případně i čerstvou bylinkou.
Super jednoduchý recept! Česnek a smetana, to je prostě bomba. Musím zkusit!
Recept vypadá opravdu zajímavě, určitě ho zkusím o víkendu! Smetana a česnek k tortelliním budou skvělá kombinace.