Avokádo je skvělou variantou, jak dostat do těla vlákninu, bílkoviny a zdravé tuky. Pomáhá snižovat cholesterol a podporuje zdravé srdce. Hodí se do dipů, pomazánek i salátů.
Ingredience na 4 porce:
4 plátky chleba
2 zralá avokáda
150 g Lučiny
4 vejce
sůl
pepř
1 lžíce octa
bylinky podle chuti
Postup:
Chléb opečte na suché pánvi dozlatova a křupava. Pak ho potřete Lučinou, osolte a opepřete. Můžete přidat bylinky podle chuti. Poté přidejte na každý plátek polovinu nakrájeného avokáda.
Do rendlíku dejte vařit vodu s octem. Potom vyklepněte jedno vejce. Vroucí vodu zamíchejte, aby se v ní vytvořil vír. Přidejte do něj vejce, ocet způsobí, že se bílek ihned srazí a obalí kolem žloutku.
Vařte 2 až 3 minuty, aby zůstal žloutek tekutý. Takto připravte i ostatní vejce. Položte na chléb s avokádem, osolte, opepřete a ihned podávejte.
Doba přípravy: 30 min
Cena za 1 porci: 35 Kč
Tento recept je opravdu skvělý. Pracovala jsem na několika podobných, ale tenhle je snad nejoblíbenější díky vyváženým chutím!
Super recept, ráda vařím rychlá jídla s dobrým efektem. Kombinace avokáda a topinky nemá chybu!
Avokádo miluju, ale vždy nevím, co s ním. Tohle vypadá jako parádní nápad na rychlou večeři!
Vypadá to jako elegantní a chutné jídlo, které bych si určitě vyzkoušela. Avokádo a vejce, to je prostě kombinace snů!
Topinky s avokádem vypadají super, jednoduché a přitom tak zdravé. Ideální snídaně pro dny, kdy užitečné kalorie potřebujeme kódovat!