Pikantní tomatová polévka potěší oči i chuťové buňky.
Ingredience:
2 plechovky loupaných rajčat
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce oleje
750 ml zeleninového vývaru (nebo vody)
200 ml smetany na vaření (může být i rostlinná)
sůl, pepř
3 lžičky cukru
čerstvá bazalka
pár kuliček barevného pepře (vcelku nebo drcený)
Postup:
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno.
V hrnci rozehřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou cibuli a osmahněte ji dozlatova.
Přidejte česnek a krátce osmahněte.
Do hrnce vmíchejte rajčata a vařte asi 5–7 minut.
K rajčatům přilijte vývar (nebo vodu) a přiveďte k varu. Snižte teplotu a nechte polévku vařit.
Dochuťte ji solí, pepřem a cukrem. Rozmixujte ji.
Vraťte polévku zpět na plotnu, přidejte smetanu a dobře promíchejte.
Polévku nalijte do misek a ozdobte lžící smetany.
Tomatová polévka zní fakt dobře! A ještě s barevným pepřem, to musí být pecka pro chuťový buňky.